SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Amasya’da 30 İmam, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllüsü Oldu

Amasya’da 30 İmam, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllüsü Oldu
Bu haber 20 Şubat 2024 - 9:08 'de eklendi ve 54 views kez görüntülendi.

İmamlar Afad Gönüllüsü Oluyor projesi kapsamında Amasya İl Müftülüğü’nde görev yapan 30 imam, İl Müftülüğü konferans salonunda teorik ve pratik eğitimler alarak “AFAD gönüllüsü” statüsüne geçti.

İmamlar, Doğal Afetlere Hızlı Müdahale İçin Eğitiliyor

Görev bölgelerinde meydana gelebilecek doğal afetlere ve olaylara daha hızlı müdahale etme amacıyla projeye dahil edilen imamlar, AFAD görevlileri tarafından 5 günlük teorik ve pratik eğitime tabi tutuldu.

Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, AFAD gönüllüsü hocalara bir konuşma yaparak aldıkları eğitimin önemini vurguladı. Ayvaz, “Kırsal bölgelerdeki vatandaşların bilgilendirilmesi için bu eğitim çok kritik. Aldığımız eğitimlerle halkımızı bilinçlendirebiliriz. Bir afet anında afetzedeleri nasıl kurtaracağımızı bilmiyorduk. Bu eğitimle bu konuda bilgi sahibi olduk. Bundan sonra, bir afet durumunda AFAD ekipleri gelene kadar imamlar ilk yardımı yapabilecek.” şeklinde konuştu.

Teşekkürler ve Destekler

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, programa katılan AFAD gönüllüsü hocalar başta olmak üzere AFAD görevlilerine teşekkür etti. Ayvaz, bu tür eğitimlerin toplumun acil durumlara hazırlıklı olmasında büyük önem taşıdığını vurguladı.

Amasya İl Müftülüğü’nde görev yapan 30 imam, “İmamlar Afad Gönüllüsü Oluyor” projesi kapsamında AFAD gönüllüsü oldu. İmamlar, doğal afetlere hızlı müdahale için teorik ve pratik eğitim aldılar.

Amasya, İmam, AFAD, Gönüllü, Eğitim

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA